Sierd Moll Makelaars is als onafhankelijk specialist aangesloten bij IndexWoning

Verduurzaming

Belastingvoordeel bij duurzaamheid? Dit moet je weten

In een wereld waar we steeds meer verduurzamen, ondersteunen overheden ons met groene initiatieven. Welke belastingvoordelen zijn er beschikbaar voor huiseigenaren die verduurzamen.

Zonnepanelen

Een bekende en populaire duurzame investering is het plaatsen van zonnepanelen. Overheden bieden vaak belastingaftrek voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen, waardoor je flink kunt besparen.

Isolatie

Het verbeteren van de isolatie van een woning is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook leiden tot belastingvoordelen. Dit varieert van aftrek voor materialen tot subsidies voor professionele installatie.

Subsidies en regelingen

Naast belastingaftrek, zijn er soms ook subsidies beschikbaar voor huiseigenaren die investeren in duurzaamheid. Deze subsidies kunnen helpen de kosten van bijvoorbeeld het installeren van een warmtepomp of zonneboiler te dekken.

Voordeel bij groene energie

Het gebruik van groene energie kan leiden tot belastingvoordelen. Dit omvat korting op de energiebelasting voor consumenten die voor groene energieleveranciers kiezen.

Conclusie

Verduurzamen kan niet alleen helpen bij het beschermen van het milieu, maar biedt ook financiële voordelen in de vorm van belastingaftrek en subsidies. Het is belangrijk voor huiseigenaren om zich bewust te zijn van deze voordelen en hoe ze ervan kunnen profiteren.

Gerelateerde artikelen

Woonlasten

Breng je woonlasten omlaag

Specialist
Waarde

Sierd Moll Makelaars